Safemate Trigger Four

Safemate Trigger Four er en mobil trygghetsalarm som av utseende minner om sin forgjenger; Trigger Three. Trigger Four har alle de kapasiteter som Trigger Three, men er dessuten i stand til å kommunisere via 4G (og ikke bare 2G) og har støtte for lokalisering ved hjelp av bluetooth-radio (BLE) og Wi-Fi.

Trigger Four leveres med en bordlader som også har innebygd bluetooth. Bluetooth- og Wi-Fi-kommunikasjon kan bidra til å fastslå om Trigger Four er i hjemmemiljøet eller ikke.

Trigger Four vil kunne kjenne igjen radiokommunikasjon fra mac-adresser som f.eks. egen bordlader og egne blåtann-beacons (ekstrautstyr), samt alle Wi-Fi tråløse nett. Dersom Trigger Four anslår at den ikke lengre er i hjemmemiljøet, vil den strømkrevende GPS-funksjonaliteten skrus på.

En styrke i mange sammenhenger er at Trigger Four er kompatibelt med Meshtech-armbånd som kan brukes til å fjernkontrolle alarmknappen på Trigger Four-enheten; man kan dermed utløse alarm om Trigger Four er innen rekkevidde.

SIM-card-symbol

Alle lokaliseringsenheter fra Safemate AS leveres med innebygget SIM-kort som må benyttes.

Styrker og svakheter

StyrkerSvakheter
God lydkvalitet og norsktalende status-stemmeKostbar
God innendørs og utendørs posisjoneringIkke IP67 (kun IP66)
Mulighet for armbånd

Lading

Safemate Trigger Four må lades med bordlader eller kabel som leveres med produktet.

Ladetid fra utladet til fulladet: Ca. 2 timer.

Knapper

Ved siden av alarmknappen, så har Trigger Four to knapper på siden av produktet. Den øvre sideknappen er merket med et telefonsymbol, den nedre har et tekstboblesymbol.

[Bilde]

For å skru produktet  holdes den øverste av sideknappene inne til enheten vibrerer.

For å skru produktet av holdes den øverste sideknappen OG alarmknappen inne til enheten vibrerer. Dette er gjort slik for å minske faren for at man skrur av Trigger Four utilsiktet.

Den nedre knappen har i dag ingen funksjon.

Trigger Four vil automatisk skru seg på når den settes i en strømtilsluttet bordlader.

Lokalisering

Safemate Trigger Four benytter GPS for å lokalisere utendørs. Når Trigger Four har bluetooth-rekkevidde til ladestasjonen, eller Wi-Fi-rekkevidde til kjente referansepunkter, vil GPS skrus av for å spare batterikapasitet, og lokalisering vil utføres på bakgrunn av radiokommunikasjonen.

Armbånd

Safemate Trigger Four er kompatibelt med et bluetooth-armbånd som fungerer som fungerer som en fjernkontroll til Trigger Four sin alarmknapp. Hensikten med armbåndet er å slippe å måtte gå rundt med Trigger Four mens man er i hjemmet, og heller la Trigger Four stå i laderen og simulere en stasjonær trygghetsalarm.

Armbåndet er vanntatt og har lang batterilevetid (månedsvis).

Fallsensor

Safemate Trigger Four er i stand til å detektere g-krefter i forbindelse med et fall, og i hvilken grad enheten er tiltet (orientering i forhold til til stående posisjon).

Sistnevnte forutsetter at man bærer produktet langs kroppsaksen. Begge metoder kan brukes til å detektere om brukeren har falt.

Denne funksjonaliteten er ikke fullt ut støttet i Safemate Pro enda.

Hvem egner Safemate Trigger Four seg for?

Safemate Trigger Four er en god «all-rounder» som egner seg både for hjemmeboende, beboere på institusjon, alenearbeidere og personer med behov for falldeteksjon.